Retigo B2011 21xGN1/1

Model pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision 2011 jest idealny do kuchni o wydajności 400-600 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm) x 21 szt. W podstawowym wyposażeniu tego pieca znajduje się wózek. Ponadto do tego modelu można dokupić szeroką gamę innego wyposażenia – dodatkowy wózek, akcesoria do systemu bankietowego itp. System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.

Model B 2011 i B 2011 b B 2011 ig
Energia elektryczna elektryczna gaz
Generator pary iniekcja bojler iniekcja
Pojemność 21 prowadnic GN1/1 21 prowadnic GN1/1 21 pojemników GN1/1
Ilość dań do wydania 400 - 600 400 - 600 400 - 600
Rozstaw prowadnic (mm) 60 60 60
Rozmiary (szxwxgł) [mm] 948 x 1824 x 871 948 x 1824 x 871 948 x 1993 x 871
Ciężar 221 kg 233 kg 226 kg
Moc cieplna - - 38 kW
Moc całkowita 35 kW 35 kW 1,4 kW
Moc generatora pary - 24 kW -
Zużycie gazu G20 - - 3,9 m3/h
Zabezpieczenie 63 A 63 A 10 A
Zasilanie 3N~/400V/50Hz 3N~/400V/50Hz 1N~/230V/50Hz
Zasilanie opcjonalnie 3N~/230V/50Hz 3N~/230V/50Hz -
Przyłącze wody/odpływu [mm] G 3/4“ / 50 G 3/4“ / 50 G 3/4“ / 50
Podłącze gazu - - G 3/4“
Temperatura 30 - 300°C 30 - 300°C 30 - 300°C
  • Unikalna zaokrąglona szyba drzwi - minimalne ryzyko oparzeń
  • 4-punktowa sonda termiczna - precyzyjna kontrola temperatury także wewnątrz potrawy
  • 5 prędkości wentylatora – kontrola prędkości dystrybucji powietrza
  • Układ poprzeczny pojemników – nigdy więcej oparzonych nadgarstków, lepsza kontrola wizualna
  • Dodatkowy pojemnik – poszerzona pojemność urządzenia
  • Duży kolorowy panel dotykowy – proste i intuicyjne sterowanie
  • Easy cooking – gotowanie bez granic
  • Programowanie – możliwość stworzenia do 1000 programów z 20 krokami
  • Piktogramy, Touch&Cook – wystarczą dwa dotknięcia by zacząć gotować
  • Energy logic – koszty energii są pod kontrolą, pokazywanie aktualnego zużycia energii elektrycznej
  • Nowoczesny bojler i system wtrysku bezpośredniego – szybkie i oszczędne generowanie pary
  • Automatyczne podgrzewanie wstępne/chłodzenie – kompensowanie zmian temperatury przy otwieraniu urządzenia
  • Turbo steam – więcej świeżej pary w razie potrzeby
  • Autoclima – kontrola nasycenia pary (z dokładnością do 1 %)
  • Retigo Active cleaning system – automatyczne czyszczenie z minimalnym zużyciem wody
  • Active descaling system – automatyczne odwapnianie komory gotowania
  • EcoLogic system – rekuperacja i wyraźna oszczędność energii elektrycznej
  • WSS – Water Saving System – minimalizacja zużycia wody
  • ACM - Automatic Capacity Management – dostosowanie programu do ilości potraw w celu uzyskania lepszego wyniku

ZALETYWYPOSAŻENIE

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 - 300 °C
  • Tryb kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Gotowanie na parze 30 – 130 °C
  • Gotowanie/pieczenie w nocy – oszczędność czasu i pieniędzy
  • Timer półek – różne produkty przygotowywane w tym samym czasie
  • Regeneracja/system bankietowy – podawanie większej ilości potraw w krótszym czasie
  • Gotowanie / pieczenie Delta T – precyzja przygotowania dużych kawałków potraw
  • Gotowanie / pieczenie w niskiej temperaturze – niskie straty wagowe, lepszy smak
  • Cook & Hold – oszczędność czasu w kuchni
  • Golden Touch – kontrolowane wykończenie potrawy w celu osiągnięcia lepszej struktury

Wyposażenie

  • Obustronna masywna klamka – komfortowe otwieranie urządzenia
  • Zintegrowany prysznic ręczny – łatwe czyszczenie, nie zużywa zmiękczonej wody
  • Klapka odprowadzenia wilgoci – bardziej chrupiące potrawy, aromat dań nie jest zniekształcony
  • Obustronny wentylator – doskonale równomierna dystrybucja powietrza
  • Fan Stop – zapobieganie wydobywania się ciepła i pary z urządzenia podczas otwierania drzwi
  • Taktowanie wentylatora – 3 kroki zwiększające równomierność
  • Higieniczna komora gotowania z zaokrąglonymi rogami – łatwe utrzymanie czystości
  • Wózek VO 2011
  • AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
  • Doskonałe oświetlenie wnętrza za pomocą żarówek halogenowych
  • Tacka ociekowa drzwi – wyłapuje kondensat z drzwi
  • Zdejmowana uszczelka drzwi – łatwa konserwacja
  • Podwójna szyba drzwi – zapobiega ubytkom ciepła
  • Obudowa IPX5 – maksymalne bezpieczeństwo w kuchni

Obsługa

  • Gładki panel sterujący – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł
  • Vision agent – wirtualny pomocnik
  • Automatyczny start – oszczędność czasu
  • Funkcja Learn – zawsze takie same efekty
  • QuickView – szybki przegląd ułatwiający orientację w programie

Dane

  • Interfejs USB – łatwa transmisja danych z i do pieca
  • LAN – możliwość podłączenia do sieci, komunikacja za pomocą przeglądarki internetowej

Serwis

  • Protokoły HACCP – łatwa natychmiastowa analiza punktów krytycznych gotowania
  • CCS – Calcium Control System – sprawdza poziom zawapnienia*
  • BCS – Boiler Control System – automatyczna kontrola bojlera*
  • System serwisowy i diagnostyczny SDS – automatyczna ocena błędów

OPCJONALNIE

  • Bezpieczne otwieranie drzwi w dwóch krokach
  • Opcjonalne zasilanie 3N~/230V/50Hz

* – tylko dla pieców konwekcyjno-parowych z bojlerem

Dodatkowymi akcesoriami mogą byc:

  • VO 2011 R - zapasowy wózek
  • VO 1511 - wózek z 15 prowadnicami o rozstawie 85 mm
  • System RETIGO Banket - wózki bankietowe i termoopakowania
  • GNA 2 x 1/2; 3 x 1/3 - adapter GN do 2x GN 1/2 lub 3x GN 1/3
  • Stałe przymocowanie nóżek do podłogi
  • Uchwyt na rączkę wózka
  • Pistolet olejowy
  • Pojemniki gastronomiczne, blachy, ruszty, wkłady do knedli
  • Uzdatniacze wody i środki czyszczące

Schematy: