Retigo B1011 11xGN1/1

RETIGO Blue Vision to najwyższa seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaoferować wszystko, co potrzebne dla wymagających użytkowników. Sterowanie dokonywane jest za pomocą panelu dotykowego, umożliwiającego szybki dostęp do wszystkich funkcji kluczowych i specjalnych. Wszystkie modele są w zestawie podstawowym wyposażone w funkcję automatycznego mycia oraz Easy Cooking, klapkę odprowadzenia nadmiaru pary i czteropunktową sondę termiczną.

Jeden z najczęściej sprzedawanych rozmiarów pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision. Rozmiar 1011 jest idealny do kuchni o wydajności 151-250 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm) x 11 szt. Do pieca o rozmiarze 1011 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne, okap Vision Vent itp. Model 1011 można połączyć w zestawie z innym piecem konwekcyjno-parowym. System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.

Model B 1011 i B 1011 b B 1011 ig
Energia elektryczna elektryczna gaz
Generator pary iniekcja bojler iniekcja
Pojemność 11 prowadnic GN1/1 11 prowadnic GN1/1 11 prowadnic GN1/1
Capacity (optional) 11 prowadnic 400/600 11 prowadnic 400/600 11 prowadnic 400/600
Ilość dań do wydania 151 — 250 151 — 250 151 — 250
Rozstaw prowadnic (mm) 65 65 65
Rozmiary (szxwxgł) [mm] 933 x 1046 x 863 933 x 1046 x 863 933 x 1186 x 863
Ciężar 132 kg 138 kg 154 kg
Moc cieplna x x 18 kW
Moc całkowita 17,6 kW 17,6 kW 0,8 kW
Moc generatora pary x 12 kW x
Zużycie gazu G20 x x 1,9 m3/hod
Zabezpieczenie 32 A 32 A 10 A
Zasilanie 3N~/400V/50Hz 3N~/400V/50Hz 1N~/230V/50Hz
Zasilanie opcjonalnie 3N~/230V/50Hz 3N~/230V/50Hz -
Przyłącze wody/odpływu [mm] G 3/4“ / 50 G 3/4“ / 50 G 3/4“ / 50
Podłącze gazu x x G 3/4“
Temperatura 30 — 300°C 30 — 300°C 30 — 300°C
  • Unikalna zaokrąglona szyba drzwi — minimalne ryzyko oparzeń
  • 4-punktowa sonda termiczna — precyzyjna kontrola temperatury także wewnątrz potrawy
  • 5 prędkości wentylatora – kontrola prędkości dystrybucji powietrza
  • Układ poprzeczny pojemników – nigdy więcej oparzonych nadgarstków, lepsza kontrola wizualna
  • Dodatkowy pojemnik – poszerzona pojemność urządzenia
  • Duży kolorowy panel dotykowy – proste i intuicyjne sterowanie
  • Easy cooking – gotowanie bez granic
  • Programowanie – możliwość stworzenia do 1000 programów z 20 krokami
  • Piktogramy, Touch&Cook – wystarczą dwa dotknięcia by zacząć gotować
  • Energy logic – koszty energii są pod kontrolą, pokazywanie aktualnego zużycia energii elektrycznej
  • Nowoczesny bojler i system wtrysku bezpośredniego – szybkie i oszczędne generowanie pary
  • Automatyczne podgrzewanie wstępne/chłodzenie – kompensowanie zmian temperatury przy otwieraniu urządzenia
  • Turbo steam – więcej świeżej pary w razie potrzeby
  • Autoclima – kontrola nasycenia pary (z dokładnością do 1 %)
  • Retigo Active cleaning system – automatyczne czyszczenie z minimalnym zużyciem wody
  • Active descaling system – automatyczne odwapnianie komory gotowania
  • EcoLogic system – rekuperacja i wyraźna oszczędność energii elektrycznej
  • WSS – Water Saving System – minimalizacja zużycia wody
  • ACM — Automatic Capacity Management – dostosowanie programu do ilości potraw w celu uzyskania lepszego wyniku

ZALETY I WYPOSAŻENIE

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 — 300 °C
  • Tryb kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Gotowanie na parze 30 – 130 °C
  • Gotowanie/pieczenie w nocy – oszczędność czasu i pieniędzy
  • Timer półek – różne produkty przygotowywane w tym samym czasie
  • Regeneracja/system bankietowy – podawanie większej ilości potraw w krótszym czasie
  • Gotowanie / pieczenie Delta T – precyzja przygotowania dużych kawałków potraw
  • Gotowanie / pieczenie w niskiej temperaturze – niskie straty wagowe, lepszy smak
  • Cook & Hold – oszczędność czasu w kuchni
  • Golden Touch – kontrolowane wykończenie potrawy w celu osiągnięcia lepszej struktury

Wyposażenie

  • Obustronna masywna klamka – komfortowe otwieranie urządzenia
  • Zintegrowany prysznic ręczny – łatwe czyszczenie, nie zużywa zmiękczonej wody
  • Klapka odprowadzenia wilgoci – bardziej chrupiące potrawy, aromat dań nie jest zniekształcony
  • Obustronny wentylator – doskonale równomierna dystrybucja powietrza
  • Fan Stop – zapobieganie wydobywania się ciepła i pary z urządzenia podczas otwierania drzwi
  • Taktowanie wentylatora – 3 kroki zwiększające równomierność
  • Higieniczna komora gotowania z zaokrąglonymi rogami – łatwe utrzymanie czystości
  • AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
  • Doskonałe oświetlenie wnętrza za pomocą żarówek halogenowych
  • Tacka ociekowa drzwi – wyłapuje kondensat z drzwi
  • Zdejmowana uszczelka drzwi – łatwa konserwacja
  • Podwójna szyba drzwi – zapobiega ubytkom ciepła
  • Obudowa IPX5 – maksymalne bezpieczeństwo w kuchni

Obsługa

  • Gładki panel sterujący – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł
  • Vision agent – wirtualny pomocnik
  • Automatyczny start – oszczędność czasu
  • Funkcja Learn – zawsze takie same efekty
  • QuickView – szybki przegląd ułatwiający orientację w programie

Dane

  • Interfejs USB – łatwa transmisja danych z i do pieca
  • LAN – możliwość podłączenia do sieci, komunikacja za pomocą przeglądarki internetowej

Serwis

  • Protokoły HACCP – łatwa natychmiastowa analiza punktów krytycznych gotowania
  • CCS – Calcium Control System – sprawdza poziom zawapnienia*
  • BCS – Boiler Control System – automatyczna kontrola bojlera*
  • System serwisowy i diagnostyczny SDS – automatyczna ocena błędów

OPCJONALNIE

  • Lewe drzwi
  • Bezpieczne otwieranie drzwi w dwóch krokach
  • Druga sonda termiczna
  • Opcjonalne zasilanie 3N~/230V/50Hz
  • Zestawy 611/1011

* – tylko dla pieców konwekcyjno-parowych z bojlerem

Dodatkowymi akcesoriami mogą byc:

  • ST 1116 — stała podstawa z 16 prowadnicami na GN1/1
  • ST 1116 FP — składana podstawa nierdzewna z 16 prowadnicami na GN1/1
  • ST 1116 CS — podstawa ST 1116 na kółkach
  • ST 1116 H — podstawa ST 1116 o wysokości 900 mm
  • ST 1109 H — podstawa z miejscem na Holdomat
  • ST611/BC511 — podstawa z miejscem na BC411P lub BC511P,C
  • GNA 2 x 1/2; 3 x 1/3 — adapter GN do 2x GN 1/2 lub 3x GN 1/3
  • 10 x prowadnica z rozstawem 70 mm (lewy + prawy stelaż)
  • KO 1011 R - kosz
  • VO 1011 — wózek do przewożenia KO 1011
  • Prowadnica kosza do KO 1011R
  • 8 x prowadnica z rozstawem 85 mm (lewy + prawy stelaż)
  • VISION VENT — okap kondensacyjny chłodzony powietrzem
  • System RETIGO Banket — wózki bankietowe i termoopakowania
  • Pistolet olejowy
  • Pojemniki gastronomiczne, blachy, ruszty, wkłady do knedli
  • Uzdatniacze wody i środki czyszczące

 

Schematy: