Niezależnie od tego czy oświetlamy świeże produkty, mięso i wyroby wędliniarskie, pieczywo i wyroby piekarnicze, cukiernicze czy wyroby garmażeryjne, każde świeże i delikatne produkty żywnościowe wymagają odpowiedniego oświetlenia, tak aby idealnie prezentować się dla klientów. Złe światło często odpowiedzialne jest za znaczne straty w towarze. Światło jest priorytetem i jest bezpośrednio odpowiedzialne za spontaniczne zakupy a tym samym za zwiększenie sprzedaży. Światło przyciąga ludzi! Oświetlenie, jak każda inna technologia, stale się rozwija. Wydajność źródeł światła jest stale podnoszona a zużycie energii ciągle ograniczane. Przestarzała technologia oświetlenia daje zazwyczaj niewystarczający strumień świetlny, ale wymaga nieproporcjonalnie dużej ilości energii. Jeżeli, na przykład wcześniej do oświetlania produktów konieczne było zastosowanie 10 lamp, teraz generalnie od 2 do 3 lamp w zupełności wystarcza, zapewniając jednocześnie znaczne lepsze oświetlenie towarów.
Oprawy, które proponujemy mozna łatwo komponowac dzieki konstrukcji i kształtowi poszczególnych elementów. Oprawy wpuszczane, natynkowe czy podwieszane jak i systemy rurowe moga byc wyposazone w praktycznie dowolna technologie oswietlenia (MBFL, BBS, LED) i moga byc indywidualnie planowane w ramach koncepcji oswietlenia w zaleznosci od wymogów otoczenia. Kazdy model opraw jest dostepny na zyczenie klienta w kazdym z kolorów RAL i z róznymi rodzajami wykonczenia — idealnie dopasowanymi do koncepcji sklepu.
Technologia oswietlenia ledowego zwiastuje nowa ere w oswietleniu towarów. Oswietlenie LED jest wyrafinowane i jasne, a tym samym promujace sprzedaż. Technologia ta jest unikatowa w sposób, w jaki łaczy prawdziwe oddawanie kolorów produktów, bardzo wysoka zywotnosc, maksymalna ochrone towarów przy wzorcowo niskim zuzyciu energii. W ten sposób wysokiej jakosci diody LED osiagaja najwyzszy współczynnik odzwierciedlania kolorów – ponad 90% — odpowiednik klasy 1A.
Oswietlenie prezentuje naturalna barwe produktów, z najdrobniejszymi szczegółami, wiec nawet niuanse kolorystyczne np. materiałów lub wyrobów skórzanych sa wyraznie widoczne.
Technologia LED oswietla swieże produkty oddajac ich naturalne barwy a jednoczesnie chroni je przed obciazeniem cieplnym. Ten pozytywny wpływ jest szczególnie widoczny w przypadku oświetlania miesa i wedlin oraz wyrobów garmazeryjnych. Kolejna zaleta jest to, że w przypadku swieżych produktów pakowanych prózniowo nie nastepuje kondensacja pary wodnej na skutek nadmiernego ciepła.
I na koniec – swiatło wolne od promieniowania UV i podczerwonego utrzymuje z dala insekty, co zazwyczaj jest plaga wielu piekarni i cukierni.