Carneoline FK 23

Wydajne operacje i bezpieczna obsługa przy rozbiorze oraz porcjowaniu. Piła do mięsa i kości Carneoline FK 23 w wykonaniu stołowym jest z powodzeniem stosowana na działach mięsnych, w rzeźniach i zakładach przetwórczych, dużych kuchniach czy zakładach gastronomicznych do prowadzenia rozbioru i porcjowania świeżego oraz zamrożonego mięsa z kością lub bez kości, drobiu i ryb. Przy konstrukcji urządzenia zastosowano najnowszą wiedzę z zakresu ergonomii i ekonomiki pracy. Obsługa piły jest prosta. Podczas eksploatacji docenią Państwo łatwość przygotowania maszyny do gruntownego czyszczenia. Bezpieczeństwo i higiena zgodnie z najnowszą dyrektywą maszynową WE.

Precyzyjnie obrobiona konstrukcja opływowa, kompaktowy design, brzeszczot oraz koła napędu ze stali szlachetnej. Grubość krojenia regulowana w skali min/maks. 10 -190 mm. Maksymalna wysokość produktu maks. 250 mm. Długość brzeszczotu = 1760 x 15 x 0.45 mm. System napinania i luzowania brzeszczotu za pomocą korby oraz zgarniacze resztek (demontowane, łatwe w czyszczeniu).