Retigo B623 6xGN2/3

Piece konwekcyjno-parowe Retigo Vision 623 nadają się idealnie do kuchni z wydajnością do 50 porcji dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 2/3 (354x325 mm) x 6 szt. Piece te można zainstalować na standardowej podstawie lub na konsoli naściennej czy bezpośrednio na stole. System generowania pary jest wyłącznie natryskowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna.

Model B 623 i
Energia elektryczna
Generator pary iniekcja
Pojemność 6 prowadnic GN2/3
Ilość dań do wydania 30 — 50
Rozstaw prowadnic (mm) 65
Rozmiary (szxwxgł) [mm] 683 x 575 x 644
Ciężar 65 kg
Moc całkowita 4.9 (3.3 kW*)
Zabezpieczenie 10 A (16 A*)
Zasilanie 3N~/400V/50Hz
Zasilanie (opcjonalnie) 1N~/230V/50Hz
Przyłącze wody/odpływu [mm] G 3/4” / 40
Temperatura 30 — 300 °C

*zdatne do użycia z 1N~/230V/50Hz

  • Unikalna zaokrąglona szyba drzwi — minimalne ryzyko oparzeń
  • 4-punktowa sonda termiczna — precyzyjna kontrola temperatury także wewnątrz potrawy
  • Układ poprzeczny pojemników – nigdy więcej oparzonych nadgarstków, lepsza kontrola wizualna
  • Duży kolorowy panel dotykowy – proste i intuicyjne sterowanie
  • Easy cooking – gotowanie bez granic
  • Programowanie – możliwość stworzenia do 1000 programów z 20 krokami
  • Piktogramy, Touch&Cook – wystarczą dwa dotknięcia by zacząć gotować
  • Energy logic – koszty energii są pod kontrolą, pokazywanie aktualnego zużycia energii elektrycznej
  • Nowoczesny system wtrysku bezpośredniego – szybkie i oszczędne generowanie pary
  • Automatyczne podgrzewanie wstępne/chłodzenie – kompensowanie zmian temperatury przy otwieraniu urządzenia
  • Turbo steam – więcej świeżej pary w razie potrzeby
  • Autoclima – kontrola nasycenia pary (z dokładnością do 1 %)
  • Retigo Active cleaning system – automatyczne czyszczenie z minimalnym zużyciem wody
  • Active descaling system – automatyczne odwapnianie komory gotowania
  • EcoLogic system – rekuperacja i wyraźna oszczędność energii elektrycznej
  • WSS – Water Saving System – minimalizacja zużycia wody
  • ACM — Automatic Capacity Management – dostosowanie programu do ilości potraw w celu uzyskania lepszego wyniku
ZALETY I WYPOSAŻENIE
Gotowanie
  • Gorące powietrze 30 — 300 °C
  • Tryb kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Gotowanie na parze 30 – 130 °C
  • Gotowanie/pieczenie w nocy – oszczędność czasu i pieniędzy
  • Timer półek – różne produkty przygotowywane w tym samym czasie
  • Regeneracja/system bankietowy – podawanie większej ilości potraw w krótszym czasie
  • Gotowanie / pieczenie Delta T – precyzja przygotowania dużych kawałków potraw
  • Gotowanie / pieczenie w niskiej temperaturze – niskie straty wagowe, lepszy smak
  • Cook & Hold – oszczędność czasu w kuchni
  • Golden Touch – kontrolowane wykończenie potrawy w celu osiągnięcia lepszej struktury
Wyposażenie
  • Obustronna masywna klamka – komfortowe otwieranie urządzenia
  • Zintegrowany prysznic ręczny – łatwe czyszczenie, nie zużywa zmiękczonej wody
  • Klapka odprowadzenia wilgoci – bardziej chrupiące potrawy, aromat dań nie jest zniekształcony
  • Obustronny wentylator – doskonale równomierna dystrybucja powietrza
  • Higieniczna komora gotowania z zaokrąglonymi rogami – łatwe utrzymanie czystości
  • AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
  • Doskonałe oświetlenie wnętrza za pomocą żarówek halogenowych
  • Tacka ociekowa drzwi – wyłapuje kondensat z drzwi
  • Zdejmowana uszczelka drzwi – łatwa konserwacja
  • Podwójna szyba drzwi – zapobiega ubytkom ciepła
  • Obudowa IPX5 – maksymalne bezpieczeństwo w kuchni
Obsługa
  • Gładki panel sterujący – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł
  • Vision agent – wirtualny pomocnik
  • Automatyczny start – oszczędność czasu
  • Funkcja Learn – zawsze takie same efekty
  • QuickView – szybki przegląd ułatwiający orientację w programie
Dane
  • Interfejs USB – łatwa transmisja danych z i do pieca
  • LAN – możliwość podłączenia do sieci, komunikacja za pomocą przeglądarki internetowej
Serwis
  • Protokoły HACCP – łatwa natychmiastowa analiza punktów krytycznych gotowania
  • System serwisowy i diagnostyczny SDS – automatyczna ocena błędów
OPCJONALNIE
  • Bezpieczne otwieranie drzwi w dwóch krokach
  • Opcjonalne zasilanie 1N~/230V/50Hz
  • Zestawy 623/623
 
Dodatkowymi akcesoriami mogą byc:
  • ST 623 — stała podstawa z 8 prowadnicami na GN2/3 i 8 prowadnicami na GN 1/3
  • ST 623 FP — stała podstawa nierdzewna z 8 prowadnicami na GN2/3 i 8 prowadnicami na GN 1/3
  • ST 623 CS — podstawa ST 623 na kółkach
  • KN 623 — konsola do instalacji modelu 623 na ścianie
  • Redukcja odpływu do instalacji modelu 623 na stole
  • Pistolet olejowy
  • Pojemniki gastronomiczne, blachy, ruszty, wkłady do knedli
  • Uzdatniacze wody i środki czyszczące

Schematy: